Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Το φιλί του δράκου


Το φιλί του δράκου είναι το αγαπημένο μου βιβλίο. Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χρύσας Δημουλίδου. Μου αρέσει πολύ γιατί έχει μυστήριο, αγωνία και, σε κάποια σημεία, σε κάνει να αισθάνεσαι και φόβο.

Η υπόθεσή του; Στις 16 Μαρτίου 1964 μια κοπέλα φτάνει στο Νοσοκομείο Σερρών με αιμορραγία, γεννά ένα μωρό και πεθαίνει. Λίγες μέρες μετά το μωρό εξαφανίζεται. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, το 1989, δύο γυναίκες βρίσκονται νεκρές στη Θεσσαλονίκη. Και οι δύο έχουν γεννηθεί στις 13 Μαρτίου του 1964 στο Νοσοκομείο Σερρών. Ποιος σκοτώνει τα κορίτσια; Τι μυστικά υπάρχουν στην πόλη των Σερρών;

Στο οπισθόφυλλο υπάρχει το εξής απόσπασμα: «Κάποιες φορές η κοινωνική κατακραυγή είναι ο μεγαλύτερος φονιάς και εκείνη πρέπει να καταδικάζεται και όχι οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι πιόνια ενός συστήματος που δεν έχει συναισθήματα πάρα μόνο νόμους που τιμωρούν. Και μετά είσαι σταμπαρισμένος εφ’ όρου ζωής. Οι άνθρωποι ξεχνούν το καλό συχνά, όμως το κακό δεν το ξεχνούν ποτέ. Κατά βάθος χαίρονται να σου το θυμίζουν, να σε ισοπεδώνουν, να σε βλέπουν να καταρρέεις. Ποια χαιρέκακα ένστικτα οδηγούν αυτή τη συμπεριφορά τους; Η αμάθεια; Η έλλειψη παιδείας, οι αστικές αντιλήψεις, η νοοτροπία, η χαμηλή αυτοεκτίμηση ή το γεγονός ότι μέσα από τα λάθη και τα πάθη του άλλου λυτρώνονται οι ίδιοι από τα δικά τους;»

Τι λέτε, λοιπόν, τώρα; Απ’ ότι έχετε ήδη καταλάβει το βιβλίο ξυπνάει συναισθήματα, έχει δράση και αγωνία που θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα ως την τελευταία σελίδα του σελίδα!

Καρπούζη Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου