Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στο σχολείο μας ... φροντίσαμε σκυλάκια


Ένα πρωινό του Δεκεμβρίου ξεκίνησε στο σχολείο όπως και όλα τ’ άλλα. Και όμως, τελικά κάτι το έκανε πολύ διαφορετικό!

Ο καθένας μας ήταν στην παρέα του και συζητούσε με του φίλους του, όπως κάνουμε κάθε μέρα. Ξαφνικά, ήρθαν κάποια παιδιά τρέχοντας και μας είπαν ότι σε μια γωνιά της αυλής του σχολείου βρήκαν μικρά σκυλάκια. Στην αρχή δεν τους πιστέψαμε, νομίζαμε ότι μας κάνουν πλάκα, όμως μετά από μία ώρα, όταν τελείωσε η πρώτη ώρα των μαθημάτων, πήραμε την απόφαση να τους ακολουθήσουμε. Φτάνοντας σε ένα σημείο της αυλής του σχολείου είδαμε έξι μικρά νεογέννητα σκυλάκια. Κάποιοι μας είπαν ότι είδαν μία κυρία να τα αφήνει στην αυλή του σχολείου.

Οι μισοί μείνανε να τα προσέχουν και οι άλλοι μισοί πήγαν να ειδοποιήσουν τον διευθυντή. Επειδή ο διευθυντής ήταν απασχολημένος, αποφασίσαμε να ειδοποιήσουμε τους καθηγητές και να τους ρωτήσουμε τι να τα κάνουμε. Οι καθηγητές μας ακολούθησαν, για να δουν κι αυτοί τα κουταβάκια.


     Ήταν τόσο μικρά και δεν μπορούσαμε να τα αφήσουμε μόνα τους και απροστάτευτα. Πήγαμε σε ένα κατάστημα δίπλα σχολείο, ζητήσαμε χάρτινες κούτες και αγοράσαμε γάλα. Με τις κούτες προσπαθήσαμε να τα προστατεύσουμε από το κρύο. Έτσι, έχοντάς τα μέσα στις κούτες, πηγαίναμε σε κάθε διάλειμμα και τα ταΐζαμε. Την άλλη μέρα ένα παιδί έφερε από το σπίτι του μία παλιά κουβέρτα.

Τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα τα έπαιρνε ένας μαθητής στο σπίτι του και το πρωί τα ξανάφερνε. Αυτό γινόταν κάθε μέρα, μέχρι … που ήρθαν οι διακοπές των Χριστουγέννων και είδαμε πως κανείς δεν μπορούσε να τα κρατήσει για τόσες ημέρες στο σπίτι του.

Τελικά, βρέθηκε η λύση στο πρόσωπο μιας εκπαιδεύτριας σκύλων, της κυρίας Μόνικας Βαλασούδη, η οποία μένει στην Άνθεια και ανέλαβε τη φροντίδα τους. Εμείς όποτε θέλαμε πηγαίναμε και τα επισκεπτόμασταν. Τώρα πρόσφατα η κυρία Μόνικα, αφού τα εμβολίασε και τα εκπαίδευσε, βρήκε οικογένειες για τα κουταβάκια μας.

Νομίζω πως δε χρειάζεται να αναλύσω την άποψή μου για τα αδέσποτα, αφού πιστεύω πως η ίδια η ιστορία που σας διηγήθηκα αρκεί! Να πω μόνο πως δεν πρέπει κάποιοι να εγκαταλείπουν αδέσποτα τα σκυλιά τους, γιατί τα σκυλιά είναι πολύ καλοί φίλοι μας!

Πετρίδου Αθανασία

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου