Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο αρχαίων ελληνικών

      Στην ιστοσελίδα www.ellinikoslogos.gr μπορεί κανείς να βρει τις απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις που έχει και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο.

     Μου αρέσει, γιατί μοιάζει με φροντιστήριο αρχαίων ελληνικών, καθώς περιέχει όλα τα κείμενα των σχολικών βιβλίων των αρχαίων και τις μεταφράσεις τους από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι και την Γ΄ Λυκείου και μάλιστα ψηφιακά. Για κάθε κείμενο δίνονται δύο μεταφράσεις. Αν κάνεις κλικ πάνω στην επιλογή “video”, μπορείς να ακούσεις κάποιον, καθηγητή μάλλον, να διαβάζει πρόταση με πρόταση το αρχαίο κείμενο και μια μαθήτρια να μεταφράζει! Επίσης, για τα κείμενα της Α΄ Γυμνασίου υπάρχει η επιλογή “live video”. Αν κάνεις κλικ εκεί, τότε βλέπεις σε video τον καθηγητή και τη μαθήτρια να μεταφράζουν. Υπάρχουν και οι επιλογές “e-test” και “συντακτικό”, αλλά δε λειτουργούν.

     Είναι μια ιστοσελίδα πολύ χρήσιμη σε όποιον τη χρησιμοποιήσει και, για όσους είναι πρωτάρηδες και δεν έχουν ξαναεπισκεφτεί την ιστοσελίδα, έχει οδηγίες και για το πώς θα ξεκινήσει κανείς αλλά και για το πώς θα δουλέψει πάνω σε αυτά που θα βρει. Επίσης, η ιστοσελίδα έχει και οδηγίες για τους ενήλικες που ενδιαφέρονται.

     Στην ουσία είναι σαν ένα ανοιχτό βιβλίο που έχει τα πάντα για τα αρχαία κείμενα και μπορεί οποιοσδήποτε να το διαβάσει, για να διευρύνει τις γνώσεις του ή απλά να βοηθηθεί για το σχολείο.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Μπεζιργιαννίδης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου