Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κρίσεις ... για την κρίση! 2

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα σαν χώρα αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Εμείς τα παιδιά ακούμε συνεχώς στην τηλεόραση για κυβέρνηση, πρωθυπουργούς κ.α. Και φυσικά οι περισσότεροι έχουμε καταλάβει ότι το μέλλον μας προβλέπεται εντελώς διαφορετικό από το παρόν μας. Δε θα έχουμε δουλειές, φαγητό και γενικώς η Ελλάδα θα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Το χρέος μας γονατίζει
Και τώρα θα μου πείτε τι φταίμε εμείς γι’ αυτήν την κατάσταση; Το ξέρω ότι το φταίξιμο δεν είναι δικό μας, αλλά των γονιών μας, οι οποίοι κοιτάνε πώς θα βγάλουν χρήματα χωρίς να δουλεύουν νόμιμα. Όμως τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα τα τρώμε εμείς με το να ζητάμε συνεχώς πράγματα που δεν τα έχουμε πραγματικά ανάγκη, όπως καινούρια ρούχα, που πρέπει να είναι οπωσδήποτε στην τελευταία λέξη της μόδας, παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως υπολογιστές και ακριβά κινητά. Όλα τα πράγματα που απολαμβάνουμε τώρα, στο μέλλον θα τα στερηθούμε, όπως θα στερηθούμε και αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Στους δρόμους βλέπουμε συχνά ανθρώπους να ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Και τώρα σας ρωτάω είναι κατάσταση αυτή; Ξέρω, θα μου πείτε εμείς τι να κάνουμε; Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε και να αρχίσουμε την οικονομία, για να μαζέψουμε λίγα λίγα τα χρήματα για τις σπουδές που αργότερα θα θελήσουμε να κάνουμε ή για άλλα πράγματα. Ακόμα, να δώσουμε λίγα χρήματα στο συνάνθρωπό μας που τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Πρόσφατα άκουσα στην τηλεόραση για ένα αγγλικό ριάλιτι που σατιρίζει  τους Έλληνες λέγοντας πως είναι κλέφτες. Κάποιοι αντέδρασαν και είπαν πως δεν είναι σωστό να μας σατιρίζουν σε μια τέτοια στιγμή που η Ελλάδα καταρρέει και υποστήριξαν πως όλα αυτά είναι ψέματα. Το ριάλιτι έχει τίτλο “Πώς να γίνεις Έλληνας για μια βδομάδα” και έχει ως θέμα έναν Έλληνα οικονομολόγο που μαθαίνει σε τρεις Άγγλους, έναν οδηγό λεωφορείου, μια κομμώτρια και έναν γιατρό, πώς να φέρονται σαν Έλληνες. Ο Έλληνας μαθαίνει στον γιατρό να παίρνει φακελάκια από τους ασθενείς. Επίσης, μαθαίνει στην κομμώτρια πώς να βγει στη σύνταξη, ενώ δεν είναι  νόμιμο. Γενικώς, το ριάλιτι υπονοεί πως οι Έλληνες είναι κλέφτες της ίδιας τους της χώρας. Και για να πω την πραγματικότητα, το ριάλιτι λέει την πικρή αλήθεια! Οι Έλληνες δυστυχώς τα κάνουν όλα αυτά! Όμως υπάρχει και  η άλλη πλευρά. Υπάρχουν Έλληνες που δουλεύουν σκληρά για να βγάλουν το ψωμί τους και είναι τίμιοι…

Υπάρχει διέξοδος;
      Για να μην σας κουράζω, θα σας πω πού θέλω να καταλήξω. Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται δύσκολα. Κανείς δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δύσκολα θα βγει η Ελλάδα από αυτήν την κατάσταση. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι προσπάθειες για να σωθεί η χώρα και να μην ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στους πολιτικούς.

Γκουρίδου Θεόπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου