Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η τηλεόραση


Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήρθε στην Ευρώπη μια νέα εφεύρεση, η τηλεόραση, που πραγματικά άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων. Δεν κατασκευάστηκε τότε, αλλά αρκετά χρόνια πριν, και τελειοποιήθηκε το 1873. Με τον καιρό εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε η τηλεόραση που έχουμε σήμερα.

Όταν πρωτοεφευρέθηκε, η τηλεόραση, ήταν ασπρόμαυρη. Όμως από το 1928 άρχισε να γίνεται έγχρωμη, δηλαδή να δείχνει τις εικόνες με ποικιλία χρωμάτων. Αυτό την βοήθησε να αγαπηθεί από τον άνθρωπο, καθώς του παρουσίαζε καθετί όπως είναι στην πραγματικότητα.

Σύγχρονη οικογένεια
Καμία διαφορά!
Οικογένεια περασμένης δεκαετίας
Το 1945 η τηλεόραση είχε κατακτήσει όλη την αμερικάνικη κοινωνία και η ύπαρξη της συσκευής σε ένα νοικοκυριό ήταν βασικό κριτήριο ευημερίας, αποτελώντας μέρος του αμερικανικού ονείρου. Η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Τρούμαν θεωρούσαν την ύπαρξή της ευτύχημα, αφού ευνοούσε την οικογενειακή θαλπωρή και συνένωνε την αμερικανική οικογένεια.

Στην Ελλάδα, οι πρώτοι τηλεοπτικοί σταθμοί άρχισαν να εκπέμπουν σχεδόν ταυτόχρονα το 1966. Ήταν η Ε.Ι.Ρ. (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας) και η Υ.ΕΝ.Ε.Δ. (Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων). Η Ε.Ι.Ρ. το 1970 μετονομάστηκε σε Ε.Ρ.Τ. (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), ενώ η  Υ.ΕΝ.Ε.Δ. το 1982 σταμάτησε να είναι υπό την ευθύνη του στρατού, εντάχθηκε στην Ε.Ρ.Τ., ονομάστηκε ΕΡΤ 2 και αργότερα ΕΤ 2. Είναι η σημερινή ΝΕΤ!

  Η πρώτη μέρα της ελληνικής τηλεόρασης (από την εκπομπή "Η μηχανή του χρόνου")

Καρπούζη Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου