Σάββατο 28 Απριλίου 2012

1. Οι πυραμίδες και ... 2. ... οι εξωγήινοι!

Μούμια
1.    Οι πυραμίδες της Αιγύπτου είναι κτίσματα των Αιγυπτίων Φαραώ. Τις χρησιμοποιούσαν ως τάφους αλλά και για να στεγάσουν τους Φαραώ κατά τη μεταθανάτια ζωή τους. Το σχήμα των πυραμίδων συμβόλιζε τις ακτίνες του ηλίου. Σήμερα έχουμε ανακαλύψει τις μούμιες των Φαραώ, δηλαδή τις ταριχευμένες σωρούς τους.

Η πυραμίδα του Χέοπα
Από τις πυραμίδες της ονομαζόμενης νεκρόπολης της Γκίζας η πιο μεγάλη είναι η πυραμίδα του Χέοπα. Ξεχωρίζουν, ακόμη, η πυραμίδα του Χεφρήνου και αυτή του Μυκερίνου. Στη νεκρόπολη ανήκει και η περίφημη Μεγάλη Σφίγγα. Η χρονολογία κτίσης των πυραμίδων τοποθετείται γύρω στο 2.500 π.Χ.!

Η εντυπωσιακή Σφίγγα
Από τις αρχαίες πηγές ο μόνος που αναφέρεται στο πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες είναι ο Ηρόδοτος, ο οποίος μας λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν κάποιου είδους ανυψωτικά μηχανήματα. Σήμερα θεωρείται πως οι μεγάλες πέτρες των πυραμίδων ανέβαιναν ψηλά με ράμπες. Πολλοί, όμως, λένε ότι δε φτιάχτηκαν από ανθρώπους, αλλά από εξωγήινους!



2.      Σε μια δήλωση-σοκ η επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Καΐρου στο τμήμα της αρχαιολογίας, Δρ Άλα Σαχιήν, έχει πει μιλώντας μπροστά σε κοινό ότι θα μπορούσε να υπάρξει η υπόθεση ότι οι εξωγήινοι βοήθησαν τους αρχαίους Αιγυπτίους να χτίσουν τις πυραμίδες.

Ήρθαν οι εξωγήινοι;
Σε μια ερώτηση για το κατά πόσο οι πυραμίδες μπορεί να δημιουργήθηκαν με εξωγήινη τεχνολογία ή ακόμα και ένα UFO (!!!) να βρίσκεται μέσα τους, η Δρ Σαχιήν ήταν ασαφής και απάντησε πως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει, αλλά υπάρχει κάτι μέσα στην πυραμίδα, το οποίο δεν είναι αυτού του κόσμου.



Σχόλιο Δημοσιογραφικής Ομάδας: Αν πούμε ότι τον Παρθενώνα τον έχτισαν εξωγήινοι θα προσελκύσουμε κι εμείς περισσότερους τουρίστες! Αυτοί πιο έξυπνοι είναι;


Μπίτσος Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου