Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι Μάγιας και η καταστροφή του κόσμου

      Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των Μάγιας ήταν το ημερολόγιό τους. Θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία και δεν έχει καμιά σχέση με τα σημερινά ημερολόγια. Βασίζεται σε έναν Κεντρικό Κύκλο 365 ημερών, στον Ιερό Κύκλο των 260 ημερών και ένα Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών.

Αυτό, λοιπόν, το ημερολόγιο μετράει τον χρόνο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μέσα από πολύπλοκες μετρήσεις. Αρκετοί υποστηρίζουν πως αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί και το τέλος του κόσμου. Είναι, όμως, έτσι;


Για τους Μάγιας στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 τελειώνει ο τελευταίος από τους πέντε Μεγάλους Κύκλους των 5.125 ετών. Συγκεκριμένα, την ημέρα αυτή θα έχουν συμπληρωθεί 25.625 χρόνια από την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο (συμβαίνει κάθε χρόνο στις 21/12) “έπεσε” πάνω σ’ αυτό που οι Μάγιας ονόμαζαν Σκοτεινό Ρήγμα. Άρα, με λίγα λόγια, τον Δεκέμβριο του 2012 θα ξαναπέσουμε στο Σκοτεινό Ρήγμα!

Έ … και τι θα γίνει λοιπόν; Η Συντέλεια του Κόσμου (!!!), κατά τον Χοσέ Αργκέλες, τον αμερικανό ιστορικό τέχνης, ο οποίος το 1987 δημοσιοποίησε πρώτος τις καταστροφολογικές θεωρίες του για τις “προφητείες των Μάγιας”. Σύμφωνα με τον Κώδικα της Δρέσδης – όπως αποκαλείται ένα πολύ σημαντικό κείμενο των Μάγιας, που διασώθηκε από την Ιερά Εξέταση – το τέλος του κόσμου θα έρθει λόγω κατακλυσμού της Γης από νερό. Όσοι τώρα ζήσουν, λέμε τώρα, θα ξαναφτιάξουν έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από τον προηγούμενο.


                          Οι διάφοροι λένε ... διάφορα!

                                                                          Οι ίδιοι οι Μάγιας τι λένε;
        (για να το δείτε με μετάφραση ,πατήστε pause και κάντε κλικ πάνω ψηλά στο βίντεο, ώστε να οδηγηθείτε στο YouTube)

 Μπεζιργιαννίδης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου